Српска лига: Земљу им не дамо!

Београд, 1.3.2017 – Због лоше испреговараног Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) прети нам опасност да изгубимо најбоље пољопривредно земљиште и предамо га у руке странцима, јер смо се олако обавезали да од 1. септембра ове године омогућимо свим држављанима земаља чланица ЕУ да, под истим условима као и наши грађани, купују оранице и постану њухови власници – упозорава Срђан Тасић, члан председништва Српске лиге.

Untitled-1

Подсећајући да су тај споразум потписали данашњи покровитељи председничких кандидата Саше Јанковића и Вука Јеремића, Тадић, Ђелић и остала квазидемократска и лажноевропска политичка екипа.

Једино решење је да Србија, по угледу на неке чланице Европске уније (ЕУ), попут Мађарске и Пољске, тражи продужетак важења забране продаје обрадивог земљишта странцима ради заштите домаћих пољопривредника – каже Тасић и додаје да је неопходно ускладити те захтеве са ССП-ом како, истовремено, не бисмо и изгубили земљу и били кажњени за непоштовање договора.

Други проблем је што још увек не знамо када ћемо постати чланица ЕУ, а бићемо приморани да поштујемо све што је претходно потписано и што предвиђа ССП – истиче Тасић и појашњава да у свету влада прави рат за преузимање пољопривредног земљишта и да је Србија посебно угрожена због пада цене непокретности, сиромаштва и обавезе која се тиче промета земљишта коју имамо као држава у процесу придруживања ЕУ. Сви ови разлози су нам додатно упозорење да, ни по коју цену, не смемо дозволити продају прадедовске земље странцима у бесцење, као што се десило у суседној Румунији која је остала без 800.000 хектара земљишта – закључује Срђан Тасић.