Српска лига: Графит Команданту Мотороли код „Фонтане“ у Београду

Београд, 7. новембар 2016 – Српска лига и Покрет „1389“ нацртали су графит посвећен легендарном хероју Доњецке Народне Републике и ратном комаданту елитног батаљона „Спарта“ пуковнику Арсену Павлову, на фасади зграде у близини београдске „Фонтане“, у знак поштовања и подршке јунацима одбране Донбаса и Новорусије.

motorola_sl-1Павлов, познатији као „Командант Моторола“, погинуо је 16. октобра, када је у терористичком акту кијевских служби у његовом стану експлодирала бомба, након што је јуна ове године већ преживео сличан атентат. Рус Арсен Павлов, био је један од симбола борбе у Новорусији на ратиштима код Иловаиска и друге борбе око доњецког аеродрома.

“Овим муралом желимо да одамо почаст и захвалимо се команданту Мотороли на борби и жртвовању за свој народ, државу и слободу пред  екстрмизмом и злочиначком агресијом украјинских снага. У посети делегације Српске лиге Доњецку и Министарству иностраних послова ДНР јула ове године видели смо страхоте разарања тог града и руског народа који тамо живи, а на овај начин пружамо подршку свим херојима који се боре за слободу српског и руског народа“ – изјавио је генерални секретар Српске лиге Горан Миленковић.

motorola_sl-2

“Акцијом сликања графита наше две организације желимо да потврдимо нераскиндиву везу српског и руског народа, као и значај борбе за слободу Руса у Украјини и Срба у српским земљама. Насликали смо мурал у знак сећања на великог пуковника Моторолу који је предводио најелитнију јединицу Спарта у ДНР, а српски народ  му је на томе захвалан. Нећемо никада признати лажну независност Косова и Метохије и поручујемо да Србија неће никада увести санкције братској Русији“ – рекао је Миша Вацић из Покрета 1389.