Српска лига: Не бриселском ултиматуму за „Трепчу“ и ‘’Телеком Србије’’ на КиМ!

Београд, Нови Сад, 6.10.2016 – Решавање статуса имовине државе Србије и њених грађана на Косову и Метохији мора да буде услов свих услова за било какав разговор представника наше Владе и окупатора из Приштине и Брисела – сматра Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ) поводом најављене национализације, тј.бруталног отимања рударско-металуршког комплекса комбината „Трепча“ и бриселског ултиматума Србији да се одрекне имовине и права „Телекома Србије“ на привремено окупираној територији КиМ, у замену за отварање нових магловитих поглавља у нашим „евроинтеграцијама“.

unnamed

Ђурђев истиче да су нови нацрт закона о „Трепчи“ који лишава права државу Србију да располаже и управља комбинатом и ултиматум да се српски телекомуникациони систем уступи јединој НАТО држави у Европи, последња упозорења Влади Србије да коначно одбије притиске и уцене које спроводи власт квазидржавне творевине Косово и њени западни патрони.
Позивајући нашу владу да се одупре овим ултиматумима, СЛ напомиње да се вредност „Трепче“, укључујући рудне резерве угља лигнита, цинка, олова и сребра, процењује на 85 милијарди евра и да је држава Србија од 2003. године платила више од пола милијарде евра за камате и главнице зајмова узетих да би се градиле термоелектране Обилић „А“ и Обилић „Б“.

Србија је годинама улагала и у телекомуникационе системе на КиМ који су у власништву Телекома Србије, иначе приватизованог (уз учешће италијанских и грчких телекомуникационих компанија) много пре НАТО агресије 1999, чија је укупна вредност око две милијарде евра.