Српска лига примљена у Министарству спољних послова Доњецке Народне Републике (ДНР)

Делегација Српске лиге, коју су чинили Генерални секретар Горан Миленковић и члан Председништва Дејан Џакула, посетила је Доњецку Народну Републику (ДНР) и град Доњецк.

prva (1)

 

Делегација Српске лиге примљена је у Министарству спољних послова ДНР у Доњецку, где је у сусрету са министарком Наталијом Никоноровом упозната са стањем у Републици. Предочени су проблеми са којима се сусрећу становници Доњецка и осталих градова. Као основни проблем у периоду после закључења мира Минским споразумом истиче се одсуство имплементације постигнутих договора од стране Украјине, али и многи други. Српска делегација упозната је са активностима на припремама за одржавање избора на нивоу локалних заједница, које се ускоро очекују у ДНР .

 

druga (1)

 

Крамар Петрович, заменик председника невладине организације“ Доњецка Република“, која је централни орган за спровођење предстојећих локалних избора, у свом кабинету угостио је чланове српске делегације. Размењена су мишљења у вези са недавним ратним збивањима у Доњецку, у којима је до сада погинуло и убијено преко 10.000 становника ДНР, као и у Србији током бомбардовања 1999. године од стране НАТО пакта. Обе стране сагласне су да слобода и људско достојанство немају цену и обавезале се на узајамну сарадњу у будућности ради просперитета наша два братска народа.

Роман Викторович председник “Синдиката малих и средњих предузетника ДНР“, такође је одржао састанак са функционерима Српске лиге, у коме су, пре свега, представљени потенцијали ДНР у областима пољопривреде и енергетике.