Отворено писмо директора КЦНС надлежним министарствима, регулаторним телима,…

ОТВОРЕНО ПИСМО ДИРЕКТОРА КЦНС НАДЛЕЖНИМ МИНИСТАРСТВИМА, РЕГУЛАТОРНИМ ТЕЛИМА, ОРГАНИМА ВЛАСТИ И ЈАВНОСТИ У ЦЕЛИНИ ПОВОДОМ КОНТИНУИРАНОГ ТЕРОРА РИЈАЛИТИЈА

ЗАШТО ТРАГИЧНО ЗАОСТАЈЕМО ЗА БОСНОМ И ХЕРЦЕГОВИНОМ?

Сваки грађанин Србије који држи до себе, сопствене деце, грађанског достојанства, менталне хигијене, па ако хоћете и националне части, остао је посрамљен након агенцијских вести да су надлежни органи и регулаторна тела нама суседне БиХ ограничили емитовање ријалити програма на период између 00 и 6.00 часова изјутра! Поставља се питање, какав простаклук, какво насиље и какве неподопштине треба да се десе у домаћим ријалитијима да би се наши надлежни органи одлучили да помере овај медијско-културни отпад у термине када деца спавају и када нису пред ТВ апаратима. Зар је могуће да је зарада уског круга богаташа важнија од менталног тровања читавих генерација?

promocija-srpske-lige-2015-9-11-mc (18)

Шокантно је да народ који је изнедрио Теслу, Андрића, Марка Миљанова и Милутина Миланковића данас за звезде – узоре има змајеве, ајфонке, ферарије, дискреције и сличне? Није срамота уочити нешто квалитетно у комшијском дворишту и применити исту ствар у свом. Позивам надлежне органе и регулаторна тела да ако имају одређена ограничења, тешкоће и недоумице, једноставно препишу одлуке органа БиХ и изместе ријалитије у ситне ноћне сате барабар са порнографијом и вампирским филмовима где им је и место!
Ако већ нећете и не можете да их сасечете и драстично опрезујете, изместите их у термине када деца нису пред ТВ екранима!
Полазећи од чињенице да на младима свет остаје и да су младе генерације те на којима ће почивати темељи нашег друштва, морамо направити темељни преокрет у образовној и културној политици и на пример вратити у орбиту Зорана Радмиловића и Милену Дравић и „Приче из Непричаве“ а целокупну ријалити треш културу гурнути на маргину.

Учитељица и сељак из Непричаве су прототипи и социјални профили појединаца који могу да сачињавају здраво и успешно друштво. Форсирање и угледање на звезде ријалитија сигуран је пут у каљугу, патологију и хронично заостајање.