ВЛАСТ УБИЈА СРБИЈУ ПО НАЛОГУ ММФ-a

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је да ће у буџету за 2016 годину локалне самоуправе добити мање новца и на тај начин извршити уштеду по налогу ММФ. Према нашим сазнањима, ММФ је тражио да то смањење буде за 20%. Влада Републике Србије наставља да води неодговорну политику која је у интересу ММФ а не народа. Буџет Р. Србије пуне њени грађани, и срамно је да институције ван граница Србије одређују на шта ће бити утрошен тај новац.

Aleksandar Djurdjev 2015090121

Смањивањем буџета локалним самоуправама још један је корак у уништавању привреде и животног стандарда грађана. Поред отпуштања из јавног сектора, ово је још једна мера која ће допринети да пре свега мале и неразвијене општине напусте њени грађани. Буџет локалних самоуправа је до сада био изузетно мали са овим смањењем локалне самоуправе ће изгубити сваку фунцкију и могућност да побољшају животни стандард својим суграђанима, са друге стране овим потезом одузима се моћ локалним самоуправама и власт у Србији се још више централизује и прелази у руке једног човека.

Српска лига тражи од Владе Србије да напусти неодговорну политику према својим грађанима и да прекину да целу државу и народ жртвују зарад својих циљева. Власт се мора децентрализовати самим тим и повећати буџетска средства локалним самоуправама које би уз одговорну локалну власт на тај начин могла да подигну животни стандард грађанима у својој општини.