Не желимо масакар у Београду какав је доживео Париз

Терористички напади у Паризу најужаснија су потврда опасности која влада од неконтролисаног уласка миграната у Европу, на шта је Српска лига прва у Србији упозоравала.

Након ужасног масакра, Србија мора хитно да реагује и затвори своје границе за неконтролисани проток миграната међу којима се скривају и бројни терористи.

Осим што постоји опасност да Србија, као земља која је дала подршку међународној коалицији за борбу против Исламске државе, а као и земља која гаји блиске односе са Русијом која се истиче у борби против Исламске државе.

Такође, мете терориста могу постати и међународна представништва као и представништва страних компанија у Србији.

Балкан као регион последњих деценија био је полигон за обучавање  радикланих исламиста из целог света и то управу у рату против Срба

Како неспорно постоји безбедносни ризик од могућих терористичких напада, Србија би требало да посегне за мерама подизања степена унутрашње безбедности грађана на знатно виши ниво. Тако би се у случаку потребе предупредиле могуће терористичке акције. Не смемо да дозволимо и приуштимо себи непредвиђене ситуације, па је неопходно формирати тела која ће се посебно бавити мигрантима као посебном безбедносном претњом и потенцијалним ризиком којим би требало адекватно управљати.

Напомињемо да је Српска лига већ покренула кампању под називом „Једино што може да нас заштити од наоружаног негативца јесте наоружани позитивац“ са циљем заштите личне безбедности, безбедност поседа и дома грађана који све више постају реално угрожени потенцијалним претњама. Из тих разлога грађани Србије морају полагати пуно право за самоодбрану и право да у случају нужде одбране свој живот, односно своје породице и своје домове. Држава треба да омогући да се поштен свет наоружа и тако заштити од акција потенцијалних разбојника или терориста које их могу угрозити.