Једино што може да нас заштити од наоружаног негативца јесте наоружани позитивац

У Србији су лична безбедност, безбедност поседа и дома све више угрожени, а право на заштиту имовине све се теже остварује. Српска лига се залаже за изградњу система који ће у пуној мери обезбедити заштиту живота и поседа. Грађани Србије имају право за самоодбрану и право да бране своје породице и своје домове.

Српска лига захтева укидање неразумно високих пореза на оружје како би се грађанима омогућило да задрже своје легално наоружање и додатно се наоружају.plakat oruzje

Српска лига сматра да је порез на оружје у Србији недопустиво велик и да је држава сталним подизањем пореза укинула могућност сиромашнијим грађанима да поседују оружје и заштите своје домове и породице.

Високи порези, који у 90 % случајва премашују вредност оружја и који су већи од пореза на кућу или аутомобил, чине то да поседовање оружја постаје привилегија богатих, док се сиромашним грађанима Србије одузима право на самодбрану.

Држава треба да стимулише и олакша набавку оружја српске производње за личну и породичну безбедност. Једино што може да нас заштити од наоружаног негативца јесте наоружани позитивац.

До сада је држава спречавала да се поштен свет наоружа и заштити од разбојника. Од сада држава мора да стимулише самоодбрану од битанги који не презају да нападају домове у којима су мајке са децом.

Разбојници на сваком кораку могу илегално да набаве оружје без лекарског прегледа и бесконачних полицијских провера, чији је циљ да поштен свет одустане од легалне набавке оружја за самоодбрану од разбојника.

Задатак државе и полиције јесте да бране поштен свет од криминалаца, док актуелна пракса и Закони обликују оквир где се према поштеним породичним људима делује као да су они негативци. Овој пракси мора да се стане на пут и овакво поступање мора да се прекине. Данас се поштеним људима тражи длака у јајету да би испунили услове за поседовање оружја за породичну безбедност. Често се позивамо на развијени запад, па хајде да у овом домену поступамо као Швајцарци и Американци којима је породична безбедност светиња.

Такође, апелујемо да држава пружи максималну подршку развоју српске наменске индустрије. Пореском политиком држава треба српске произвођаче оружја да стимулише субвенцијама и да их заштити од страних компанија из домена наменске индустрије. Србија има добар квалитет наменске индустрије, која има квалитетне кадрове, богато искуство и потенцијал не само за српско и регионално, него и светско тржиште.

Производња наменске индустрије у Србији:

ЗАСТАВА ОРУЖЈЕ – Крагујевац, КРУШИК – Ваљево, МИКРОКАЛИБАР – Београд, НБ И.Н.А.Т. – Крагујевац, ПТТ  НАМЕНСКА – Трстеник, ПРВИ ПАРТИЗАН – Ужице, СЛОБОДА – Београд, СЛОБОДА – Чачак, СТЕПСКИ СОКО – Чајетина, СУПЕР ХУНТ – Лајковац, ЗАВОД ЗА ИСПИТИВАЊЕ ОРУЖЈА И МУНИЦИЈЕ – Крагујевац, ЈУГОИМПОРТ СДПР – Бөограду, ФАП – Прибој, ЗАСТАВА КАМИОНИ – Крагујевац, МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ – Лучани, ТРАЈАЛ – Крушевац, УТВА – Панчево, ПРВА ПЕТОЛЕТКА – Трстеник, ТЕЛЕОПТИК – Земун, ПРВА ИСКРА – Барич, МОРАВА – Велика Плана, ЕДЕПРО – Београд, ЕИ ОПЕК – Ниш, СЕНЗОР ИНФИЗ – Београд, MTT ИНФИЗ – Београд, ИМТЕЛ КОМУНИКАЦИЈЕ – Београд, 14. ОКТОБАР – Крушевац, ПУПИН ТЕЛЕКОМ – Вождовац