Неопходно је донети Закон о општем репрограму дугова становништва према државним комуналним предузећима

 

Српска лига апелује, на све релеванте политичке факторе, да подрже Предлог закона о општем репрограму дугова становништва према комуналним предузећима.  Свесни смо, да дуговања грађана нису ни хир, ни безобзирност, већ последица егзистенционалних проблема са којима се већина наших суграђана бори, већ деценијама.  Достојанство и егзистенција народа убијани су, кроз санкције, ратове, пљачкашку приватизацију, лош банкарски систем, стога сматрамо да је обавеза свих политичких факотора да грађанима пруже прилику да достојанство поврате.

 

Aleksandar Djurdjev 2015090121

Залажемо се да се подвуче црта, да се обичним људима да шанса, да своја дуговања измире у разумном року. Репрограм би становништву донео много,  док држава суштински не губи ништа. Извршитељи на вратима домова нису решење већ понижење, како за појединца тако и за целу заједницу. – истиче Александар Ђурђев, председник Српске лиге.

Српска лига подсећа да се предлог закона налази у процедури Скупштине Србије,  од 11.03.2015. године и посланици треба да га усвоје, и на тај начин помогну презадуженим граћанима.