Oтпуштен због политике коју заступа

Aleksandar Djurdjev 20150901Отпуштање оснивача Српске лиге, Александра Ђурђева, из ЈКП „Информатика“ и медијски линч којим је он данас изложен последица су огромног страха, одређених интересних кругова, због политике коју Ђурђев и Српска лига заступају. Прогон Ђурђева почиње у тренутку када Српска лига позива и активно ради на уједињењу десних политичких снага, док критикује недовољну активност државних органа на решавању кризе са азиланатима и док позива на отворену сарадњу са Русијом и европском десницом.

Колики је страх од такве политике, најбоље показује чињеница да су осим медијских клевета, противници Српске лиге спремни да лично прогоне њене осниваче угрожавајући им егзистенцију и дајући отказе. Очекујемо да ће у наредним данима на исти начин почети обрачун и са другим истакнутим представницима Српске лиге, што ће бити и најбољи доказ да из отказа Ђурђеву стоји антисрпска политика.

Очекујемо и наставак медијског линча против Ђурђева и Српске лиге. Упркос прогону којим смо данас изложени, и свесни да је отпуштање Ђурђева тек почетак обрачуна са политиком коју заступамо, Српска лига поручује да неће одступити од својих државотоворних циљева.

Српска лига и овом приликом позива државотворне снаге у Србији да пред престојеће изборе формирамо снажан блок јер само уједињени можемо да се супротставимо прогонима, постигнемо изборни успех и помогнемо својој земљи и народу.