Српска лига помогла студентима да добију стипендију Руске федерације

djurdjev_srpski_studenti_rusijaНОВИ САД – Захваљујући помоћи Српске лиге, двојица дипломираних студената Факултета техничких наука из Новог Сада, Немања Петровић и Александар Шиманић, наставиће постдипломске студије архитектуре на Московском државном универзитету. Њих двојица су, на препоруку Српске лиге, постали стипендисти Руске федерације, а њихова стипендија покрива школарину, смештај и месечни џепарац.

Немања Петровић каже да је одувек желео да настави студије у Русији и да је захвалан на помоћи Српској лиги.

– Захваљујући помоћи Српске лиге и њеног оснивача Александра Ђурђева, добили смо стипендије Руске федерације и остварићемо свој сан да постипломске студије архитектуре завршимо на престижном Московском државном универзитету. На нашем факултету у Москви већ студира један студент из Србије коме је Српска лига такође помогла да добије стипендију – каже Петровић за Правду.

djurdjev_srpski_studenti_rusija3

Александар Ђурђев, оснивач Српске лиге, најављује да ће та странка наставити да помаже одлазак српских студената на студије у Русију.

– Обезбедили смо стипендије на постдипломским студијама у Русији за неколико српских студената. Сви они су постали стипендисти Руске федерације. У сарадњи са нашим пријатељима и партнерима у Русији, желимо да пошаљемо још младих из Србије на усавршавање у Русију. Стипендије које смо обезбедили односе се на области енергетике и грађевине које су главне индустријске гране на којима сарађују Србија и Русија – објашњава Ђурђев.

djurdjev_srpski_studenti_rusija2