Александар Ђурђев: „Српска лига“ је за саборност патриотских снага

3899dfe821816fbcb3db3e3b23f81585_XLНОВИ САД – Данас је јавности представљена политичка платформа „Српска лига“, нова платформа Треће Србије.

Александар Ђурђев један од аутора платформе истиче следеће: „Српска лига је политичка платформа Треће Србије која окупља државотворне, стручне и патриотске снаге у Србији.

Предуго су патриотске снаге у Србији омеђене разликама и разноразним поделама, време је да се то промени. Време је за саборност, време је за Акцију“!

Из Српске лиге напомињу да се залажу да после наредних избора у Скупштини и Влади раде патриоте које ће са речи и обећања прећи на дела и резултате.
У документу се наводи да циљ ове политичке платформе јесте борба за легитимне државне и националне интересе који су у потпуној сагласности са вредностима и начелима међународног права.
Приоритет је искорењивање популистичке културе, односно неваспитања и моралне искварености, а зарад развијања најдубљег социјалног осећаја националне одговорности за успостављање бољих основа за развој друштва, стоји у саопштењу Треће Србије.
Посебно занимљив је део платформе везан за безбедност у коме се истиче да је безбедност грађана апсолутни приоритет.

Извор: Правда