Основан иницијативни одбор у Белој Паланци

Српска лига (СЛ) основала је иницијативни одбор у Белој Паланци, који ће предводити Владимир Богићевић. У наредном периоду радиће се на формирању општинског одбора и неопходних органа. Такође, акценат је стављен на већу активност странке у Пиротском округу, па ће формирање одбора у осталим општинама округа, у Димитровграду, Пироту и Бабушници бити приоритет.

Образовање, култура и вера чине скуп етичке и идентитетске основе функционисања сваког друштва, и стога морају, уз демографију и одбрану, бити уочени и истакнути као главни циљ државне политике. То најбоље зна велики број протераних са Косова и Метохије, који данас живе у овом делу Србије. Српска лига се залаже за пребацивање фокуса на идентитетска питања и креирање заокружене идентитетске политике базиране на етици, традиционалном систему вредности, патриотизму и родољубљу. Борићемо се за пун суверенитет на овом пољу и забрану мешања странаца у нашу идентитетску политику – изјавио је председник СЛ Александар Ђурђев.

Српска лига ће радити на најужем повезивању привреде и науке. Потребно је увести преостале јавне системе попут Телекома и ЕПС-а у процес изградње кадра, стипендирања најбољих студената и њихово постепено укључивање у сопствени систем. У исто време треба фискалним мерама подстицати приватни сектор да укључује студенте у програме озбиљних стручних пракси и да на тај начин и себи припрема кадaр. Српске компаније морају имати приоритет у сарадњи и то је пут ка томе да млади и продуктивни људи остану у Србији – нагласио је Владимир Богићевић, председник иницијативног одбора СЛ у Белој Паланци.