Осуда одлуке тзв. Фудбалског савеза лажне државе Косово

– Српска лига осуђује срамну одлуку тзв. Фудбалског савеза лажне државе Косово који је, мимо свих закона, али и противно спортском ферплеју и свакој хуманости, забранио одигравање хуманитарне утакмице између ФК „Црвене звезде“ и локалног клуба „Грачаница“, 9. маја, све са циљем да се српском народу, по ко зна који пут, пошаље порука да КиМ није део Србије, негирањем његовог историјског постојања и присуства у јужној српској покрајини.

Коме сметају српске заставе, српска химна и српске патриотске песме на спортским стадионима на Косову и Метохији? Једино шиптарским терористима који су свесни да су ратним злочинима, уз помоћ Вашингтона и Брисела, на српској земљи, грубо кршећи сва међународна права, створили једину НАТО државу у Европи!

Незамисливо је да се институције једне квази творевине на такав начин опходе према држави Србији, њеним националним обележјима, али и спортским савезима и клубовима, због чега је неопходно да надлежне институције у нашој земљи донесу јединствен и општеобавезујући став о томе како да се наше спортске организације и клубови, на домаћој и међународној сцени, понашају према клубовима и спортистима из тзв. државе Косово на свим спортским такмичењима, на којима учествују и српски спортисти и репрезентативци Србије.