СРПСКА ЛИГА НА ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Делегација Српске лиге присуствовала је свечаном пријему, који је организовало Представништво Републике Српске у Србији, поводом Дана Републике Српске 9. јануара и годишњице проглашења Првог Устава Републике Српске 28. фебруара. Свечани пријем одржан је у Старом двору, односно Скупштини Града Београда уз присуство председника РС Милорада Додика, Његове Светости Патријарха Српског господина Иринеја, председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, Њ.К.В. Престолонаследника Александра II Карађорђевића и многих других.

Председник РС Милорад Додик рекао је да ће замолити председника Србије да има у виду да не може да се одвоји питање Косова и Метохије од питања Републике Српске, јер ако се не поштује територијални интегритет Србије, зашто се поштује територијални интегритет БиХ. Он је изразио надање да ће ускоро бити завршена декларација о очувању српског народа, која треба да покаже да су Срби јединствен народ, са истом културом и језиком. Додао је да је Република Српска за Србе држава и да су Срби научили лекцију да тамо где Срби немају државу, немају ни слободу.

Српска лига се залаже за све облике интеграција Републике Српске и Србије, јер су оне најзначајнији и реалан оквир за подстицање и јачање српског народа у областима идентитетске политике и економије. Потребно је развијати и у потпуности применити Споразум о специјалним везама између Србије и Српске, проширити листу заједничких пројеката у свим могућим областима. Србија треба да подстиче инвестирање у Српску, а посебно у рубне општине у Српској у којима се број становника драматично смањује – рекао је Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге.