Српска лига омогућила српским студентима студирање у Москви на буџету Руске Федерације

Двадесетшестогодишњи студенти Архитектуре на Факултету техничких наука у Новом Саду на иницијативу Српске лиге добили су стипендије Министарства образовања Руске Федерације за студирање докторских и мастер академских студија на Московском државном грађевинском универзитету (МГСУ).

Наредне четири године Мина Жарковић ће похађати докторске студије Архитектуре, док ће Јелена Савић и Петар Жица наредне две године студирати на мастер студијама Архитектуре. Прошле школске године Српска лига је, такође, омогућила тројици студената из Србије мастер и докторске студије у Москви.

dsc_0485

Српска лига наставила је да доприноси развоју образовања и усавршавању српских студената на престижном Московском универзитету, а циљ је да се уз нова знања, квалификације и референце будући мастер и докторски инжењери врате у Србију и личним залагањем у својим професијама дају допринос њеном развоју.

capture1

У сарадњи са нашим партнерима у Русији, желимо да пошаљемо још младих из Србије на усавршавање у Русију. Стипендије које смо обезбедили односе се на области енергетике и грађевине које су примарне индустријске гране на којима сарађују Србија и Русија. Када свако уложи себе и уз јаку вољу уради оно што може у свом делу посла, тада можемо очекивати да се у Србији живи добро. Синергија у раду и залагање свих услов су за колективни успех народа и зато ће Српска лига настојати увек да омогући овакве активности и шансе реализује – поручио је Генерални секретар Српске лиге Горан Миленковић.