Српска лига подржава НАРОДНУ ИНИЦИЈАТИВУ ЗА ОБНОВУ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈE

Парламент и остале државне институције немају потребан легитимитет и поштовање већине у народу. Јављају се опасне поделе због којих је немогуће постићи основни договор око тога да је ово наша држава и да сви заједно морамо да је градимо без обзира на политичку и идеолошку припадност. Српска лига сматра да се овај проблем може превазићи само обновом српске уставне монархије као институције која је изнад свих и која представља државно јединство, те у потпуности подржавамо народну инцијативу удружења Краљевина Србија за промену Устава Републике Србије у Устав Краљевине Србије.

img_5236m

Српски народ је једини од балканских народа створио своју народну династију. Династија Карађорђевић је уско повезана са обновом и изградњом модерне српске државности, и њен повратак на престо значио би подстрек за обнову државе Србије након пропасти југословенских експеримената.

Карађорђевићи су у сродству са европским крунисаним главама и племством, па би и тиме помогли подизању угледа Србије у спољној политици, као и економској обнови наше државе. Повратак монархије значио би и подизање самопоуздања и осећаја престижа код нашег народа.

Србију видимо као уставну, парламентарну монархију, у којој краљ има положај какав имају савремени монарси у европским државама. Краљ треба да буде симбол државности, а земљом да као парламентарном монархијом управља парламент и влада. Србија је била стабилна и уважена земља само под монархијом.

poster-srpska-liga2-copy