Направљена прва српска друштвена игра – Битка на Дрини

Председник Српске лиге Александар Ђурђев и Генерални секретар Горан Миленковић посетили су штанд Савеза борачких организација Србије на Интернационалном фестивалу видео и друштвених игара, који је овог месеца одржан у Новом Саду. На штанду је промовисана нова друштвена игра Битка на Дрини.

Веома смо задовољни и захвални Организацији и аутору што је осмишљена и реализована једна оваква идеја. Наша деца, али и одрасли од сада ће имати прилику да се кроз забаву и разоноду едукују о славној српској историји. Прва српска друштвена игра има велики значај за наш народ, пре свега за омладину, јер је она кроз овакав вид забаве изложена утицају и култури других народа, а од сада ће учити кроз забаву о јуначким подвизима наше војске у овој бици.
Веома се поносимо првој српској друштвеној игри, јер на један нов и интересантан начин она сваком играчу приближава истинске вредности нашег начина живота и борби за слободу на овим просторима. Све наше битке биле су ослободилачке, никада освајачке, јер смо увек бранили територије на којима су српски гробови, и били нападани од освајача.
Слава нека је свим српским ослободиоцима и, као и Савез борачких организација Србије, поручујемо да рат заувек треба да остане само игра!