АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВ: Војводина добија највећу пољопривредну задругу

Александар Ђурђев носилац листе српско-руског покрета и први на листи српско-руског покрета за Војводину сасатао се у Москви са замеником генералног секретара Јединсктвене Русије, Сергејем Железњаком који је И заменик председника државне Думе са којим је потписао протокол о сарадњи.

aleksandar-durdev-1460490531-885333

Том приликом договорен је даљи свестрани развој руско-српских односа, укључујући и економски сектор и питања подршке руских и српских националних дијаспора на територији Србије и Русије.

Александар Ђурђев истакао је да Србија има огроман потенцијал, са око 70% обрадивог земљишта, као И да је Русија највећи увозник на свету јабучастог воћа.

Србија у извозу воћа за Русију учествује са свега 2,1%.

“Ми ћемо то променити. Желимо да оформимо највећу задругу у Војводини за откуп воћа, поврћа, житарица, млечних и месних производа са грантованим ценама откупа. Војводина треба да добије свој центар, као И уједињавање произвођача у кластере зарад бољих тржишних услова. Школоваћемо И обучавати менадзере пољопривредних задруга И оснаживати домаћинства. Аеродром у Вршцу треба да добије своју нову употребну вредност, дистрибутивног центра робде домаћих произвођача, што ће знатно олакшати и убрзати транспорт И дати конкурентску предност при извозу.

Србија има сигурног пријатеља и партнера. Зато хоћемо савез са Русијиом!” рекао је Ђурђев.