Светске фаце уз Србију: Устали су и против независног Косова!

Capture1Том Хенкс последњи у низу светских глумаца који су стали на српску страну око косовског питања. Џони Деп, Роберт де Ниро, Мајкл Даглас па чак и чланови гупе „Depeche Mode“ уз Србију.

ИЗЈАВА холивудског глумца и двоструког оскаровца Тома Хенкса (56) коју је, наводно, дао у интервјуу за кабловску станицу Е! да је “Косово одувек било српско и да ће поново бити једног дана”, изазвала је лавину коментара на Балкану.

Профил америчке мегазвезде на “Фејсбуку” у понедељак је био затрпан коментарима. Једни га подржавају, други “пљују”. Хенкс је познат у Холивуду по свом интересовању за историјске теме, учествовао је заједно са Спилбергом у документарно-историјском филму о Другом светском рату, а важи за једног од не само најбољих већ и најобразованијих глумаца.

Србе је упоредио са Јеврејима, који упркос свему никада нису губили веру у своје корене и да ће се вратити у своју земљу, па су се цео миленијум поздрављали са “догодине у Јерусалиму”. Глумац је прешао у православце када се 1988. оженио Ритом Вилсон, чији је отац био Бугарин, а мајка Гркиња. До 10. године је био католик, али Хенкс православље сматра духовним наслеђем. Хенкс је само последњи у низу славних који су подржали Србе када је реч о Косову.

Тако је, на пример, најпопуларнији Џејмс Бонд свих времена, сер Шон Конери, ситуацију око јужне српске покрајине упоредио је са његовом родном Шкотском. – Током историје, Шкотска је имала далеко више основа да добије независност, али јој није било дозвољено да се отцепи. Која је разлика између моје домовине и Косова, па се прави такав преседан – пита се прослављени глумац.

Глас против распарчавања Србије пре неколико година дигли су и Мајкл Даглас, Роберт де Ниро и Џони Деп.

Њихов глас чује се много даље и боље, и више се цени него глас већине политичара. Када обичан Американац види да неки од најбољих и најпопуларнијих холивудских глумаца подржавају српску ствар, почиње другачије да гледа на проблем.
Ричард Гир, веома активан у кампањи за независност Тибета, испрва није био наклоњен Србима, али је после разговора са Шерон Стоун (која преко утицајних људи у САД покушава да спречи независност Косова), променио мишљење. Наиме, постао је веома сумњичав због огромног притиска и тврдоглавог инсистирања да се Косово одвоји од Србије.
Џорџ Клуни изјавио је да је српски лоби у Америци веома слаб, те да све што се може чути или прочитати потиче од албанског лобија. Холивудска легенда Роберт де Ниро зна више о Србији од већине Американаца.

 

Извор:  slobodnimediji.com