Представници Родољубивог савеза на састанку са господином Александром Николајевичем Алексејевим.

Председник Источне алтернативе, господин Драган Тодоровић и председник Српске лиге, господин Александар Ђурђев састали су се у Москви са његовом екселенцијом Александром Николајевичем Алексејевим, амбасадором за специјалне задатке Министарства иностраних дела Руске Федерације.

Том приликом угледном дипломати је представљен новоформирани Родољубиви савез који поред Источне алтернативе и Српске лиге чине Народна мрежа Владана Глишића, Српско народно вијеће Црне Горе, Покрет за Србију и Српска вертикала Жељка Чуровића,  као и актуелна кампања савеза ,,Хоћемо савез са Русијом“.
Представници Родољубивог савеза и амбасадор Алексејев разменили су ставове о актуелним дешавањима у  Русији и Србији као и глобалним геополитичким дешавањима.

Његова екселенција амбасадор Алексејев истакао је да Русија није и неће изгубити интересовање за Балкан, првенствено због вишевековних блиских односа са народом у Србији, Републици Српској и Црној Гори.
„У разговору са његовом екселенцијом амабасадором Алексејевим добили смо  потврду нашег става да ће пред Србију као и пред све земље европског истока улазак у НАТО може бити услов за пријем у ЕУ. Искреном пријатељу српског народа, господину Алексејеву, представили смо наш новоформирани Родољубиви савез, наше политичке смернице, акције које смо извели у прошлости и актуелне кампање. Од њега смо добили потврду да ће и он као и сви искрени српски пријатељи увек подржати наше тежње за што ближе односе Србије и Русије“  објаснио је Александар Ђурђев.

 

Тодоровић и Ђурђев настављају вишедневну посету Москви током које ће имати састанке са већим бројем званичника Руске Федерације.

unnamed