Право на оружје и самоодбрану

Дана 17.12.2015. године, у одличном презентовању председника удружења Оружје Слободе , и осталих стручних предавача, је изложена тема, битна за широки аудиторијум, тј. свих 550.000 регистрованих легалних власника трофејног, ловачког и ватреног оружја, а и шире јавности.
Предавању су присуствовали и чланови Српске лиге, који се и сами залажу за право на оружје и самоодбрану, као и укидање високих пореза на ватрено оружје.
Теме које су обрађене су објединиле све битне ставке, и то оне које муче легалне власнике ватреног оружја у Републици Србији, а на које је Српска лига више пута скретала пажњу представницима власти и свим грађанима. Култура оружја у Србији, и постојећи (ступајући) закон о оружју и муницији су били основа, унутар којих су доминирали битни елементи, попут здравствене способности, кривичне одговорности, самоодбрана, безбедносно-оперативна провера и обука.

izborimo_se
Фото – Оружје слободе

Иницијатива је потребна како би теме попут ових данашњих, допрле до великог броја не упућених грађана којима се оружје гади,и разних ботовских медија и пацифистичких проевропских невладиних удружења. Врло су јасно изложена ограничења права поштених грађана, док криминалци и даље носе оружје, и пуцају из њега. Свакојаки аргументи против ватреног оружја, аргументи тако фабриковани неистинитим подацима, да неупућеним читаоцима стављају на располагање само један закључак, не оружју, су разбијени статистичким подацима које ово удружење прати свакодневно.

plakat oruzjeСрпска лига ће се и даље залагати у јавности за једноставнију набавку оружја, уз укидање пореза, кроз обуку и упознавање свих узраста, као једну од људских потреба за, а то је право на самоодбрану.

http://arms-of-freedom.org/