Слика слободе и чојства Брат међу браћом Погинулом руском пилоту мурал у Новом Саду (Видео)

Данас је у насељу „Детелинара“ у Новом Саду освануо мурал погинулом руском пилоту, пуковнику Олегу Анатољевичу Пешкову, страдалом приликом обарања руског авиона на турској граници.

Акцију су спровеле Српска лига, Источна алтернатива и Народна мрежа.
Од данас ће ово лице опомињати не само Новосађане, него све борце за слободу. Припадници покрета сматрали су да је овакав помен и уметничко дело мали знак захвалности човеку који је свој живот дао у одбрани отаџбине и народа.

mural_ruskom_heroju (2)
Мурал са ликом пуковника треба да буде међу народом, међу свом његовом браћом и да их подсећа на снагу борбе за слободни свет, истину и правду.
Свет који се данас суочава са великим безбедносним изазовима. Тероризмом који је највећа претња која данас долази са истока. Русија је употребила своју моћ, своју војну снагу, не жалећи своје војнике и животе својих држављана да би одбранила слободан свет од растућег зла. Русија која, такође, употребљава сву своју моћ штитећи српске интересе, штитећи суверенитет Србије, пре свега на Косову и Метохији.

mural_ruskom_heroju (1)

Захваљујемо се Русији овим делом, захваљујемо се руском народу, захваљујемо се и жалимо за убијеним руским пилотом Олегом Пешковим.
Херојство, храброст и чојство се морају славити, не само кроз историју, него и данас. Нећемо затварати очи, заборавити оне који нису штедели сопствене животе, већ су их сматрали бившим у борби за више циљеве.

mural_ruskom_heroju (3)