Потписан споразум о јачању родољубивог савеза.

Данас је у медија центру Удружења новинара Србије потписан споразум о јачању родољубивог савеза између Источне алтернативе, Народне мреже, Српске лиге, Покрета за Србију, Српске вертикале и Српског народног вијећа Црне Горе.

Тачке уједињења и смернице заједничког деловања дефинисане су у две основне тачке:

СНАЖНА СРБИЈА

Суверена, снажна и уједињена држава, са владавином права и моралном политиком, организована тако да обезбеди благостање свих грађана, са развијеном пољопривредном и иидустријском производњом, стварном демократијом и социјалном правдом, снажном одбраном, заштићеном породицом са више деце, отворена и спремна за равноправну сарадњу са свима у свету.

САВЕЗ СА РУСИЈОМ

Озваничен Споразумом о савезништву и заједничкој одбрани, утемељен на вековима духовног јединства и заједничке борбе, као основа самосталности Србије и заједничких развојних пројеката, али и као фактор мира, стабилности сарадње на Балкану, у Европи и свету

Драган Тодоровић из Источне Алтернативе  је поручио да је Србија од почетка двехиљадитих, држава под окупацијом и да владајуће гарнитуре преко једне деценије владају у име окупатора.  ,,Окупили смо се да Србију изведемо на прави пут и да је усмеримо у правцу пријатеља а то су Руска Федерација и све земље које поштују наш суверенитет.“ истакао је Тодоровић.

Председник Народне Мреже Владан Глишић окупљене је подсетио на апатичност у српском бирачком телу и истако да стварањем овог политичког савеза грађани добијају истинску алтернативу политици страначког мешетарења са којом смо суочени годинама.

Лидер Српске лиге Александар Ђурђев поручио је следеће: Многи причају о саборности, ми нисмо причали, ми смо радили и сада смо овде. Превазишли смо мале разлике и окупили се зарад општих циљева и просперитета српског народа.

Симон Ђуретић, представник Српског народног вијећа Црне горе, истакао је да српски народ у Црној Гори у јако лошем положају и да ће се стварањем  савеза  родољубивих организација радити на томе да Србија постане озбиљна матична држава Срба где год да живе. ,,Борићемо се за интересе нашег народа да се вратимо својој матици.“ – поручио је Ђуретић.

Жељко Чуровић, председник Српске вертикале  рекао је: Ако неслогу заменимо слогом, среброљубље у политици искреним радом за општу ствар, завист за чојство, бићемо на правом путу  као народ.

Окупљни су упутили позив свим организацијама и појединцима које су одани Србији да подрже ову иницјативу, без обзира на њихову националност.

2df90866-be36-4730-b74c-8af4f17fc7c6

3cc38c12-b209-478f-86a5-b6e4ba7aa571 043b4ca3-7f8e-44ab-b827-b56409192e4f 74f05530-30d3-473b-a16c-51e42ef1d36d