Делегација Источне алтернативе и Српске лиге у Бања Луци.

Делегација Источне алтернативе и Српске лиге у складу са својим програмима и потписаним споразумом  политички делују активно према Србима у региону и свим српским земљама.

Претходног викенда, високи функционери оба покрета посетили су Бања Луку са циљем оснивања одбора Источне алтернативе у Републици Српској, где је и званично регистрована пре извесног времена.

Том приликом дискутовало се о актуелним политичким приликама у Србији и Српској, са нагласком на безбедносна и државотворна питања, предстојеће изборе и учешће на њима.

Делегацију су чинили председник Источне алтернативе, Драган Тодоровић, потпредседник Источне алтернативе,  др Паја Момчилов и председник Српске лиге,  Александар Ђурђев.

Председник Српске лиге,  Александар Ђурђев, нагласио је да Срби у свим српским земљама морају сложно деловати и бити активни у  тренутним процесима који резултирају глобалним  политичким променама, на првом месту како би опстали а затим и остварили тежње о уједињењу. Ђурђев је посебан фокус ставио на безбедоносну ситуацију и истакао следеће: „Не можемо бити неми на присуство радикалног ислама са обе стране Дрине. Један смо народ и морамо тежити заједничким безбедносним стратегијама.“

Потпредседник Источне алтернативе,  др Паја Момчилов, истакао је  важност регионалног политичког деловања национално оријентисаних партија: „Мало нас има, народ смо који на велику жалост изумире услед беле куге. Стицајем прилика, по диктату великих сила приморани смо да живимо у раздвојеним државама а несумњиво је да смо једно. Зато смо овде, да покажемо да нисмо и нећемо бити како неки кажу „србијански“ већ политички актери који раде за добробит целог Српства.“

Председник Источне алтернативе , Драган Тодоровић, сарадницима из Републике Српске изнео је визију спољне политике коју ће у савезу са Српском лигом Источна алтернатива кандидовати грађанима:
„Наша политика је јасна и она има за циљ унапређење политичке, економске, безбедносне, културне и енергетске сарадње српских земаља  са Русијом, као и са осталим државама које су на делу показале да су нам пријатељски насторојене. Данас слушамо бројне светске интелектуалце који у Русији виде лидера глобалних промена. Верујемо да нам те промене иду на руку и залажемо се за чврст савез са Руском Федеацијом.“